Uncategorized

Wat is een bitcoin fonds?

Een bitcoin fonds, of een crypto beleggingsfonds is eigenlijk een gezamenlijke spaarpot. Een belegger kan geld stoppen in dit fonds om een deelbewijs te ontvangen. Met dit geld kan het bitcoin fonds geld investeren in cryptocurrencies.

Bitcoin fondsen kunnen investeren in cryptovaluta als de Bitcoin, Litecoin en Monero. Maar ook in bijvoorbeeld Neo en Eos. Waar een beleggingsfonds in investeert hangt af van de strategie van het fonds.

Hoe werkt een bitcoin fonds?

Het is voor particuliere beleggers een manier om passief te investeren en deel te nemen in de wereld van de cryptovaluta. Met het belegde geld van een cryptofonds investeren in crypto assets die passen bij de strategie van het fonds.

Wanneer een particulier belegd in een cryptofonds krijgt diegene hier participaties voor terug. Het aantal is afhankelijk van de inleg, de koers en het vermogen van het fonds. Vaak wordt rendement behaald via dividend.

Om partijen die misbruik willen maken van de investeerders buitenspel te zetten is er de AFM. Deze partij zorgt er voor dat een crypto fonds zich moet houden aan allerlei regels om deel te mogen nemen aan de Nederlandse beleggingsmarkt.

Voorbeelden van een beleggingsfonds

Een Nederlands cryptofonds is bijvoorbeeld BlockchainTraders. Dit is een transparante onderneming met een aantal zeer ambitieuze doelstellingen. Zij zorgen door middel van de bedrijfsstructuur de participanten te beschermen in de belangen.

Daarnaast heeft Nederlands nog meer bitcoins fonds. Een voorbeeld is AMDAX of eToro Crypofonds. Het is voordat je begint te beleggen in cryptomunten of in een cryptofonds wel erg belangrijk dat jij enige basiskennis hebt om beslissingen over het beleggen te kunnen maken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *