Uncategorized

Een leven zonder wachtwoorden

Kies jij immer idem wachtwoord, heb jou per account een rangschikking bedacht of trek jouw alles ge je wachtwoordmanager watten daarin zit? Wachtwoorden behoeven eentje hele strategie, mits we het minstens hebben over cijfertjes en lettertjes (plus natuurlijk dat eentje speciale teken waaruit ieder dwangbevel moet zijn).

Gebruik je aldaar eentje authenticator of jou biometrische data voor, dan is dat allemaal niet meer nodig. Goed televisiejournaal voor mensen die wachtwoordloos om het leven verlangen gaan: Microsoft-accounts bezitten zijde noch langere nodig.

Wahtwoordloos leven
Hoewel Microsoft zonet vitaal existentie dat het beschut ene enorm verschil beschaven ter den aarde, bestaat het noch ie eerste nering dat misselijk wachtwoordloos overstapt. Google staat ter mens Chrome toe dat jou inlogt buiten wachtwoord plus hetzelfde gelden voor Apple iOS 15, waarop jou met Passkeys kunt functioneren doorheen in zorgen dat jij geen ingewikkelde codes meer hoeft ter onthouden (of te te uitproberen).

Iedereen die informatiebron eens doodmoe een nieuwe streamingdienst op ene televisietoestel have willen inloggen wetenschap dat fijne instinct wanneer jouw noch jij hele mailadres plusteken consigne hoeft ter ter uittesten doodop diegene onmogelijke afstandsbediening, nochtans gewoon langs je smartphone ene code kunt genereren.

Microsoft toestemmen niet den eerste zijn, het bestaat inspiratiebron eentje kerks bijkomstigheid voort op ene andere manier toegang ter krijgen totdat je account. Er persoon te de afgelopen jaren immens tal mogelijkheden gekomen doorheen jou Windows-rekentuig plusteken -apps te openen.

Authenticator-app
Je kunt jezelf toegang verstrekken inclusief een gewoon lastgeving, inclusief jij gezicht ter Windows Hello, inclusief eentje Authenticator-app, met eentje code ter jij e-mail, inclusief een bijzonder daarvoor bestemde beveiligingssleutel of met je vingerafdruk. Waar veel bedrijven bijvoorbeeld uitzoeken snijwondje eentje wachtwoord in combinatie inclusief de Authenticator, ontwikkelen Microsoft ie al eventueel onderbrak geheel wachtwoordloos doorheen ie leven in gaan.

Je krijgt dan puur toegang door eentje van de andere mogelijkheden of ene combinatie daarvan. Die Authenticator-app werkt indien opvolgen: jij probeert ter te loggen, je gaat op je smartphone misselijk die Authenticator-app, diegene toont eentje code diegene jouw moet importeren op ie structuur waarop jij probeert ter ter loggen plus zo verifieer je dat jou bent wie je bent. Soms bestaat enig eentje tik op ‘waarlijk’ doodmoe den uitkomst of jij probeert te te loggen genoeg.

Digitale transformatie
Immers wezen den meeste telefoons tegenwoordig netjes doodmoe fietsslot en inclusief eentje gezichtsscan, vingerafdruk of getekend figuur ter openmaken. Die Authenticator-app zit ginds opnieuw achter. Hij worden dan zowel heel specifiek aan jou apparaat gelinkt.

Vasu Jakkal zegt erover tegenstrijdig The Verge: “Als je eentje digitale vormverandering ondergaat plus bedrijven moeten van de eentje op den andere dag op afstand werken, dan neemt het veel digitale plaatsen exponentieel toe. Dat gelden nochtans ook snijwond het tal aanvalsplekken plusteken dat wasgoed eentje figuurlijk drijvende ingredi ingevolge onze beveiligingsinitiatieven ter versnellen.”

Vergeet jij telefoontoestel niet
Jakkal refereert alhier uiteraard aan den coronamaatregelen plusteken het feit dat aantal mensen van de eentje doodop den andere dag thuis moesten gaan arbeiden. Bij ie concern Microsoft zelf existentie volgens Jakkal haastigheid 100 percent al overheen op eentje wachtwoordloos Windows plus datzelfde gelden snijwondje meer dan 200 miljoen betalende klanten.

Als jij den Authenticator-app van Microsoft op jij telefoontoestel hebt, dan kun ter den browser naar je account gaan doodmoe microsoft.Com plusteken gewichtigheid den moderne beveiligingsopties kiezen snijwond wachtwoordloze accounts. Dat scheelt opnieuw een geheugensteuntje, ofschoon moet je hoewel dus noch vergeten ingevolge je telefoontoestel immermeer gewichtigheid den hand ter hebben wanneer jou wil inloggen in Windows of andere Microsoft-apps.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *